Otthon és más

Kedvenc sütid diétás változata

 

Jöhet a következő diétás recept?

Ezúttal sütizünk a Farmer és csipke blog írójával.

Kérdezed, hogy hogyan sikerült az átállás?

Elhatározás kérdése az egész! Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy minden az agyban dől el!

Hát én eldöntöttem!!! Na persze volt rá okom bőven, hogy így döntsek!

Mikor kiderült az extrém magas vércukor problémám, felmentem az internetre, körbe „gugliztam „ mindent, ami a témával kapcsolatos. Másnap elmentem a közeli Tescoba, s megnéztem mi az, ami egy szénhidrát csökkentett diétához kapható. Hát elég gyér és nagyon drága volt a választék. Viszont a lisztjeimet és még néhány dolgot a mai napig ott szerzem be, s ma már a választék is bővült.

Második lépés a Zöldpatika, szintén a közelben. Innen a fehér rizst és a burgonyát kiváltó körethez valókat szoktam megvásárolni. Főzni pedig kb. 95%-ban ugyanazokat az ételeket főzöm, mint eddig, csak az alapanyagokat cseréltem ki egészségesekre, sok zöldséget használok, másképpen sűrítem az ételt ( ha feltétlenül szükséges), s mindent mérek! Persze annyiban szerencsém van, hogy csak a szénhidrátra kell odafigyelnem. Nyilvánvalóan a CH csökkentéssel, egyenes arányosan csökken a kalória is!

És még valami! A diéta kezdésem éppen 0-dik napján volt a menyem névnapja. Elmentem a cukrászdába, süteményért. Közben magamnak is vettem 2 vagy 3 szeletet, olyat, amit nagyon szeretek. Már az úton a kocsiban a magamnak vettet megettem, később a fiaméknál is jól besütiztem. S akkor ott elhatároztam, hogy a másik fiam lagzijáig nem eszek süteményt. Akkor még nem tudtam, mikor lesz. Végül is 7 hónap múlva lagziztunk!

A fogadalmamat kb. 95 %-ban tartottam.

Addigra viszont már 6 alatti vércukrot mértem, s 25 kg mínuszt. Nehéz volt, de közben mindvégig tudtam, hogy bármikor meg tudom venni, vagy sütni magamnak a süteményt. De nem ez volt a célom!

A legnehezebb viszont az ünnepeken, hisz az ünnepek köztudottan nem a diétáról szólnak! Az elcsábulás megelőzhető azzal, hogy a diétának megfelelően elkészítem pl. a süteményt magamnak is. Így kísérleteztem ki a zserbó és a mákos kalács cukormentes változatát teljes kiőrlésű lisztekből. Amúgy közel két éve már kenyérhez, süteményhez, kelt tésztához a tönkölybúza, graham, és a rozsliszt 1:1:1 arányú keverékét használom!

Mindkét süteményt a hagyományos recept alapján készítem, az én receptem szerint fél adagot. Természetesen itt is érvényes, hogy egyszerre nem lehet sokat enni belőle, mert egészséges alapanyag ide-vagy oda, a szénhidrát és kalória ugyanúgy és ugyanannyi benne van. Ha sok az adag, én le szoktam fagyasztani, természetesen szeletelve, s így sokáig fogyasztható.

 

Zserbó

 

S itt a leírás!

Zserbó és mákos kalács teljes kiőrlésű lisztekből

Jó étvágyat hozzá!

10606130_947601821941615_1622006391517995535_n

   Iratkozz fel a heti hírlevélre a blogkövetésnél,

   így nem maradsz le a legújabb bejegyzésekről.

   Keress a Facebookon is az Otthon és Más oldalán!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!